Talentovani muzičari iz Dimitrovgrada održali godišnji koncert uz raznovrstan repertoar muzičkih kompozicija

Tridesetak učenika Osnovne mužičke škole “Dr Dragutin Gostuški” – Izdvojenog odeljenja u Dimitrovgradu nastupilo je sinoć u velikoj sali Centra za kulturu na godišnjem koncertu povodom završetka školske godine.

Gosti na ovom tradicionalnom događaju bili su učenici drugog razreda Osnovne škole “Hristo Botev”, kao i školski hor pod dirigentskom palicom Stojana Stojanova.

Publika je imala priliku da uživa u raznovrsnom repertoaru muzičkih kompozicija iz različitih žanrova koje su na sceni vešto izveli učenici ove muzičke škole. Godišnji koncert je kruna proteklog rada talentovanih đaka i vrednih nastavnika Miljane Antanasijević, Saše Aleksića, Dušana Đorđevića, Luke Ilića i Vladice Ignjatovića.

Učenici su svojim nastupima na klaviru, violini i harmonici pokazali da je muzička škola “Dr Dragutin Gostuški” mesto kvalitetne nastave, zdravog odrastanja i rasadnik mladih talenata.

Direktorka škole Marija Mijalković kaže za FAR da ovaj koncert nije bio samo prilika da se pokaže neosporno muzičko umeće učenika, već i mogućnost da ae slavi zajedništvo koje muzika stvara.

“Kroz note i ritmove gradimo mostove među ljudima i izražavamo duboke emocije, koje reči ponekad ne mogu dočarati. Želim da se zahvalim svim učenicima koji su danonoćno vežbali kako bi priredili jedan nazaboravan nastup, kao i njihovim nastacvnicma. Takođe, veliko hvala roditeljima, porodicama i prijateljima što podržavaju naše mlade talente”, rekla je Mijalković.

Podsetimo, prijemni ispit za upis dece u prvi razred muzićke škole biće održan 4. juna od 13:00 sati u prostorijama Osnovne škole “Hristo Botev”.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar