Regionalna deponija dodelila nagrade na konkursu povodom Svetskog dana zaštite životne sredine

Svetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, obeležen je u Pirotu dodelom nagrada na Eko konkursu koji je organizovalo JKP Regionalna deponija. Na konkursu je stigao veliki broj radova učenika iz svih osnovnih i srednjih škola, kao i iz predškolskih ustanova Pirotskog okruga.

Cilj konkursa bio je podizanje ekološke svesti kod dece i upoznavanje sa pravilnim odlaganjem otpada i upotrebom iskorišćene ambalaže, a stručni žiri pregledao je sve radove i konstatovao da je pristigao veliki broj kvalitetnih i kreativnih radova u sve četiri kategorije.

Deca predškolskih ustanova pravila su kostim ili masku od recikliranog materijala, učenici od 1. do 4. razreda su slali fotografije na temu “Eko snaga grada”, dok su đaci od 5. do 8. razreda mogli da pošalju literalni rad na temu “Sačuvaj svoj grad danas, za svoje sutra”.

Na konkursu su učestovali i srednjoškolci koji su pisali rad na temu “Reciklirajmo za Pirot, Belu Palanku, Dimitrovgradu ili Babušnicu”.

Nagrade za predškolce i osnovce bile su 8.000, 10.000 i 12.000 dinara, dok su nagrade za učenike srednjih škola bile 10.000, 15.000 i 20.000 dinara.

Spisak dobitnika možete pogledati na ovom linku.

Podsetimo, dan zaštite životne sredine obeležava se od 5. juna 1972. godine, kada je na konferenciji u Stokholomu usvojen program zaštite životne sredine Ujedinjenih nacija.

Lj. F.

Foto: Regionalna deponija Pirot

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar