FAR učestvuje na “Nedelji” medija u Novom Sadu

Poverenica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Danijela Apostolov Videnov i i snimatelj i fotograf FAR-a Stefan Pavić iz Dimitrovgrada učestvovaće na medijskom događaju “Nedelja medija: Mediji zajednice za dobrobit zajednice” u Novom Sadu. U fokusu ovog događaja od 17. do 19. juna biće bezbenost novinara i medijskih radnika, sa posebnim osvrtom na rad u lokalnim medijima i multietničkim sredinama.

Ovaj događaj NDNV organizuje uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji u okviru projekta “Otporni mediji civilnog društva za obnovu poverenja građana”.

Zašto su važni mediji zajednice, Kako unaprediti bezbenost novinara kroz izmene krivičnog zakonodavstva, Saradnja medija civilnog sektora i medija zajednice u zagovaranju za poboljšanje položaja medija su neke od tema panela.

Kako je najavljeno, na raznovrsnim panelima govoriće programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić, eksperti za medijsko pravo Veljko Milić iz Novog Sada i Rade Đurić iz Beograda, Slobodan Beljanski iz advokatske kancelarije Beljanski, šefica Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Smiljana Milinkov, profesor Rade Veljanovski, izvršna direktorka fondacije “Slavko Ćuruvija” Ivana Stevanović, predsednik ANEM-a Veran Matić i predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

Učesnicima skupa obratiće se i novinari Dalibor Stupar iz NDNV-a, Zoran Strika iz Novog Sada, Nenad Živković iz Pančeva, Miodrag Blečić iz Inđije, Sava Majstorov iz Sombora, Nikola Kočović iz Novog Pazara, Jovanka Marović i Maja Obrenović iz Kragujevca, Brankica Matić iz Bačkog Petrovca, Maja Momčilović Savić iz Subotice i predstavnici nevladinog sektora.

P. Videnov

Foto: NDNV

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar