Manol Gešev i Natali Zaharieva pobednici skakačkog mitinga “Jump 2024”

Članovi Atletskog kluba “Spartak” iz Plevena Manol Gešev i Natali Zaharieva pobednici su jubilarnog 10. Međunarodnog skakačkog mitinga “Jump 2024”, koji je juče održan u Dimitrovgradu. Gešev je u disciplini skok u vis u kategoriji juniora bio najbolji sa preskočenih 1.75 metara, a isti rezultat ostvarila je i Zaharieva koja je bila najbolja kod juniorki.

Najbolja domaća takmičarka je Lana Petrović, najbolji mladi takmičar je Vito Stamenov, dok je za najuspešniju mladu skakačicu proglašena Simona Todorov. Svo troje su članovi Atletskog kluba “Balkan” iz Dimitrovgrada.

U kategoriji seniorki u disciplini troskok prvo mesto osvojila je članica Atletskog kluba “Ludogorec” iz Razgrada Dimana Jordanova koja je ostvarila rezultat 12,16 metara, drugo je pripalo Nataliji Vojinović, dok je treća bila Mihaela Marinova.

U disciplini skok u vis kod mlađih pionira prvi je bio Boris Hristov, drugi Angel Enčev, a treći Vito Stamenov, dok je kod starijih pionira najbolji bio Manol Gešev, drugo mesto pripalo je Georgiju Popovu, a treče Plamenu Mitkovu. U istoj disciplini kod mlađih pionirki prva je bila Lana Petrović, druga Lena Radosavljević i treća Simona Todorov, a kod starijih pionirki najbolja je bila Teodora Simenonova, drugo mesto zauzela je Monika Cvetanova, a treće Ašli Jeni. Kod juniorki u disciplini skok u vis najbolji rezultat ostvarila je Natali Zaharieva, a kod juniora Boris Hristov.

U disciplini skok u dalj kod mlađih pionirki prva je bila Kristina Milenković, druga Jovana Marković, a treća Lana Stojanovič, dok je kod starijih pionirki najbolja bila Teodora Simeonova, drugo mesto zauzela je Ašli Jeni, a treće Dunja Stojanović. U istoj disciplini kod juniorki pobednica je bila Mira Angelova, kod juniora Andrej Šribar, a kod seniorki Dejzi Isa.

Na mitingu su se nadmetali i najmlađi takmičari u nekoliko disciplina – skok u dalj, trka na 50 i 60 metara, hodanje na 1000 metara, bacanje kugle i vorteks.

Organizacioni odbor Jump-a uručio je zahvalnice Georgiju Getovu iz Plevena, Zoranu Dojčinoviću iz Niša i Marinu Miladinovu iz Dimitrovgrada za dugogodišnji doprinos u promociji i organizaciji skakačkog mitinga.

“Želim da se zahvalim organizatorima što su odlučili da mi dodele ovo laskavo priznanje. Ja sam ovde kao takmičar i trener učestovao mnogo puta i želim da kažem da je miting iz godine u godinu sve bolji. Svojim atletičarima govorim da ako ne prođu kroz ovo takmičenje neće postati dobri sportisti. Želim da istaknem da je ovde skakao Tihomir Ivanov koji se trenutno nalazi na Olimpijskim igrama u Parizu”, kazao je Georgi Getov.

“Ja pamtim ovaj miting još od njegovog osnivanja. U početku je bilo jako teško organizovati ovo takmičenje, ali postavljanjem tartana na teren uslovi su se značajno poboljšali. Želim da odam priznanje Opštini Dimitrovgrad i Aci Markovu koji je ulagao dosta truda da o0vo traje toliko godina. Ovde se takmičilo između 5 i 10 osvajača medalja na Olimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima i zbog toga je miting dosta značajan za Dimitrovgrad. Nadam se da će miting da se održava još dugi niz godina i da će prerasti u nešto još kvalitenije”, rekao je Zoran Dojčinović.

Neko ko je od samog početka davao svoj doprinos u organizaciji mitinga je i Dimitrovgrađanin Marin Miladinov.

“Ovo prizanje mi vraća neke stare uspomene. Ja jesam ovde 30 godina, ali sam u atletici još ranije jer sam učestvovao u Osnivačkoj skupštini Atletskog kluba. Ne mislim da prestanem da dajem svoj doprinos da ovo takmičenje bude još bolje, a mladima bih poručio da se bave atletikom jer je to najzdraviji sport”, itakao je Miladinov.

Predsednik Atletskog kluba “Balkan” Aleksandar Markov je u izjavi za medije rekao da je tokom ovih 30 godina kroz miting prodefilovalo puno reprezentativaca Srbije, Bugarske, Turske, Australije i dodao da je prošle godine tu bila takmičarka iz Rumunije, a ove godine iz Kanade.

“Organizovati jedan ovakav miting 30 godina je velika stvar za Atletski klub “Balkan”, Opštinu Dimitrovgrad i lično za mene. Ove godine imamo skakače iz Plovdiva, Vidina, Plevena, Sofije, Razgrada, Vrace, Niša, Vlasotinca, Jagodine, Kruševca, Beograda, a tu je i dvadesetak naših takmičara koji su postigli zapažene rezultate”, naveo je Markov.

Organizator mitinga je Atletski klub „Balkan”, uz podršku Turističke organizacije i Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić / Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar