Počinje obeležavanje praznika opštine Bosilegrad

Obeležavanje praznika opštine Bosilegrad počinje večeras od 19:00 časova, kada će na sceni pored Pošte biti održan koncert muzičke grupe “Radijacija 017” iz Trgovišta. U petak, 20. septembra na istom mestu planinran je još jedan koncert, ali ovoga puta drugog benda. Istog dana, poljoprivredni proizvođači iz Bosilegrada i okoline predstaviće se sa svojim proizvodima.

U subotu, 21. septembra na trgu u centru grada biće održana manifestacija “Dani bosilegradskog zelnika”, a biće postavljeni štandovi sa poljoprivrednim proizvodima, rukotvorinama i kulinarskim specijalitetima. Stručni žiri će izabrati najukusniji zelnik i najlepši štand, a za pobednike su obezbeđene nagrade, diplome i priznanja. Na glavnoj gradskoj raskrsnici sa početkom u 13:00 časova biće održan kulturno-umetnički program u kojem će nastupiti folklorni sastavi Centra kulture “Bosilegrad”, Sportskog društva ”Mladost” i gosti iz Crne trave.

U subotu Bosilegrad će posetiti ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Jelena Žarić Kovačević koja će zajedno sa predsednikom opštine Vladimirom Zaharijevim otvoriti renovirane prostorije Upravnog centra u zgradi Opštinske uprave i novouređeni gradski trg. Program obeležavanja Dana grada zatvoriće muzička grupa “Garavi sokak”, koja će u subotu u 19:00 sati nastupiti na sceni ispre Pošte.

Rođenje Presvete Bogorodice 21. septembar, čije ime nosi hram u Bosilegradu je i gradska slava.

A. Todorov

Foto: FAR

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar