Obeležen Dan opštine Bosilegrad

Zvaničnim otvaranjem novouređenog centra grada i Jedinstvenog upravnog mesta, manifestacijom “Dani bosilegradskog zeljanika”, narodnim saborom i koncertima, u Bosilegradu je obeležen Dan opštine, 21. septembar.

Bosilegrad je povodom Dana opštine posetila ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Jelena Žarić Kovačević, koja je zajedno sa predsednikom Opštine Vladimirov Zaharijevim otvorila renovirani trg.


“Drago mi je što postoji spremnost opštinskog rukovodstva za nove projekte, a ja sam tu da taj proces olakšam, upotpunim i pomognem koliko god mogu” – rekla je ministarka.

Predsednik Zaharijev rekao je da je ministarstvo na čijem je ona čelu izdvojilo oko 7 miliona dinara za taj projekat, uz dodatnu pomoć Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština.


“Ponosan sam na vas koji ste ostali da živite ovde, kao i na odličnu saradnju sa državnim vrhom i resornim ministarstvima, jer smo zajedno na usluzi građanima. Veliku zahvalnost dugujem i članovima Opštinskog veća na čelu sa menadžerima ova dva projekta, Danielom Zarevim i Danijelom Milanovim” – izjavio je predsednik Opštine.

Zajedno su, u prisustvu članova opštinskog rukovodstva, otvorili i prostorije Jedinstvenog upravnog centra u zgradi Opštinske uprave, za šta je odvojeno 5 miliona dinara.

Po prvi put povodom praznika opštine održana je manifestacija “Dani bosilegradskog zeljanika”, na kojoj su učestvovale takmičarske ekipe iz Bosilegrada i drugih opština iz Srbiji i Severne Makedonije, koje su izložile pored zeljanika, raznovrsne slane i slatke proizvode od testa.


Održan je i narodni sabor na kome su, pored Bosilegrađana i okolnih sela, prisustvovali gosti iz Bugarske i unutrašnjosti Srbije.

Tradicionalno na centralnoj gradskoj raskrsnici nastupili su folklorni ansambli Centra kulture “Bosilegrad” i SD “Mladost”, a nastupili su i gosti iz Crne Trave.

Od 19. do 21. septembra održana su tri koncerta na kojima su nastupili bend “Radijacija 017” iz Trgovišta, pevačica Dimana Krumova koja je deo grupe “Folk art” iz Ćustendila i čuveni “Garavi sokak”.

Lj. F.

Foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar