Sprečeno krijumčarenje preko 300 ptica na prelazu Gradina

Osam plitkih kaveza punih ptica otkrili su carinici na Graničnom prelazu Gradina, u kojima je bilo ukupno 305 jedinki 7 različitih vrsta, a koje su hitno zbrinute u Zoo Vrtu u Jagodini.

Iz Uprave carina saopštavaji da je slučaj na prelazu kod Dimitrovgrada otkriven 22. septembra, kada je u kasnim noćnim satima za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen automobil strane registracije, kojim je iz Srbije ka Bugarskoj putovao samo vozač.


“Detaljnim pregledom automobila, ispod gumene podloge u prtljažniku, pronađeno je osam plitkih kaveza punih ptica. Utvrđeno je da se u tom skučenom prostoru nalazi ukupno 305 jedinki sedam različitih vrsta ptica pevačica iz familije čvoraka, tkalja (pletilja) i zeba” – saopštavaju iz Uprave carina.

Otkrivene ptice – Smaragdni čvorak, Azijski zlatni pletač, Sivi afrički pevač, Crvena zeba, Žutočeli kanarinac, Kordon blu i Čvorak, koje ne pripadaju zaštićenim vrstama su hitno zbrinute u Zoo Vrtu Jagodina, dok će protiv vozača biti pokrenut odgovarajući postupak, do kada će biti zadržano i vozilo kojim su ptice krijumčarene.

Lj. F.

Foto: Uprava carina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar