Humanitarna akcija gimnazijalaca “I ja sam Nikola”

Učenici dimitrovgradske gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” zajedno sa svojim profesorima i direktorom škole na više lokacija u gradu organizovali su akciju prikupljanja novčanih sredstava pod sloganom “I ja sam Nikola” za pomoć u lećenju Nikole Vaceva iz Dimitrovgrada.

Direktor gimnazije Bratislav Stamenov kaže za FAR da je humanitarna akcija pokrenuta na inicijativu Đačkog parlamenta i da se učenici i profesori rado odazivaju ovakvim kampanjama kako bi prikupili sredstva za one kojima su neophodna. Navodi da su kutije za dobrovoljne priloge bile postavljene ispred Doma kulture, kafea Azuro, hotela Saks Balkan i na gradskoj pijaci i poručuje svim građanima da pomognu koliko su u mogućnosti.

“Kada učinimo da se neko drugi oseća dobro i mi se osećamo dobro, a kada nekome izmamimo osmeh i mi smo srećni i zato smo svi izašli i bili Nikola”, poručili su iz gimnazije.

Za Nikolu Vaceva novčana sredstva mogu se uplatiti putem Budi human fondacije: pošalji sms, uplati karticom, PayPal, uplati na račun.

A. Todorov

Foto: Mikica Kostov / Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar