Od 7. do 13. oktobra Dečija nedelja – Toleraancija i ljubav za svaki dan

Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava je pred vratima, a ove godine se održava od 7. do 13. oktobra pod sloganom – “Ja sam dete ima plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan”.

U okviru brojnih aktivnosti u dimitrovgradskoj osnovnoj školi “Hristo Botev” otvaranje Dečije nedelje otpočeće u ponedeljak crtanjem na temu “Prava deteta” i razgovor o pravima deteta, a biće održana i svečana sednica Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima u sali Skupštine opštine.

Učenici III i IV razreda posetiće u utorak školu u Željuši gde će imati sportski dan sa svojim vršnjacima, a istog dana učenici nižih razreda osnovne škole posetiće gradsku galeriju kako bi razgledali trenutnu postavku u ovoj ustanovi. Za utorak je planirana i emisija Radio vesela škola o aktivnostima u Dečijoj nedelji.

Učenici III razreda uz pomoć svojih učiteljica izvešće u sredu priredbu dobrodošlice za đake prvake, nakon čega će biti održana promocija knjige Dnevnik Aks i Miks čiji su autori Aleksandar Veckov i Mina Pavlović. Istog dana, u školskom dvorištu biće organizovan meskembal za učenike od I do IV razreda.

Deca iz pripremne grupe predškolske ustanove posetiće u četvrtak učenike četvrtog razreda osnovne škole, a tog dana biće izvedena i priredba u školi u Željuši.

U petak, u velikoj sali Centra za kulturu za učenike od I do IV razreda osnovne škole biće organizovano druženje sa pesnikom Duškom Domanovićem, nakon čega će svi učenici škole u centru grada prirediti humanitarnu akciju. U Edukativno-obrazovnom centru predstavnici lokalne samouprave nagradiće najuspešnije učenike u prošloj školskoj godini, da bi obeležavanje Dečije nedelje bilo završeno igrankom za učenike od V do VIII razreda.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić (arhiva FAR-a)

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar