Kilometarska kolona automobila i šlepera na putu ka „Gradini“

   Ovog vikenda znatno je pojačan intenzitet saobraćaja na svim putevima koji vode ka Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori. Ekipa portala „Far“ snimila je kilometarsku kolonu automobila na magistralnom putu E-80 Niš-Dimitrovgrad ka srpsko-bugarskoj granici.

111

   Na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu „Gradina“ kod Dimitrovgrada, prema informacijama iz Auto-moto saveza Srbije, putnička vozila se zadržavaju oko 180 minuta. Pored turista koji putuju ka letnjim destinacijama, putnici su mahom iz zapadnoevropskih zemalja, koji odlaze na godišnji odmor u Tursku i druge zemlje. Kolona automobila i šlepera je u jednom trenutku bila blizu 10 kilometara, te se saobraćaj odvija usporeno.

112

   U Auto-moto savezu Srbije kažu da je vreme zadržavanja na svim graničnim prelazima u Srbiji promenljivo jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene sa tendencijom porasta, a posebno u dane vikenda kada se više putuje. I narednih dana se očekuje pojačan promet putnika i vozila, što je i uobičajena pojava za ovaj period godine.

P. Videnov

Foto: Danijela Apostolov Videnov

About Petar Videnov 2073 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.