Sedam pacijenata preminulo, još 802 osobe zaražene u Srbiji

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 7.487 osoba, od kojih su 802 nalaza pozitivna na koronavirus. U poslednja 24 sata preminulo je još sedam pacijenata.

U saopštenju se navodi da je broj smrtnih slučajeva od početka epidemije 833, a procenat smrtnosti je 1.69 odsto. Hospitalizovano je 1.242 pacijenta, a na respiratorima su ukupno 57.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano ukupno 1.352.657 osoba, a potvrđeno je 49.205 slučajeva koronavirusa, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je građane da poštuju mere protiv širenja koronavirusa jer širenje zaraze dovodi do sve više problema.

Zamolio je građane da poštuju propisane mere jer je situacija sve teža, pogotovo u Beogradu.

“Beograd je još izraženije žarište danas nego juče i sve više problema u Beogradu”, rekao je predsednik Srbije na konferenciji za novinare.

U ovom trenutku zdravstveni sistem u Srbiji je potpuno spreman da se suprotstavi koroni, nema mesta panici, ali je neophodno pridržavanje propisanih mera zaštite, kako se situacija ne bi promenila, kaže državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

“U toku ove i sledeće nedelje nalazićemo se u maksimumu (piku) trećeg talasa. U ovom periodu izbegavajte sve gužve i skupove. Ponašajte se kao da je uvedena mera zabrane kretanja od 19.00 do 05.00 časova. Ako ipak morate da izlazite iz kuće…NOSITE ZAŠTITNU MASKU UVEK, a posebno u zatvorenom prostoru”, napisao je Kon na Fejbsuku.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS / covid19.rs

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar