Sportske igre mladih prvi put u Bosilegradu

Prvi put Bosilegrad je bio domaćin Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih. Drugi Regionalni finalni turnir u stonom tenisu održan je u ovoj opštini koja se nalazi na samoj granici Srbije sa Bugarskom. Ovo je bio poseban dan za mlade stonotenisere iz Bosilegrada, jer kako kažu, tradicionalno učestvuju u Sportskim igrama mladih, ali ovo je prvi put da su domaćini.

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev prisustvovao je početku turnira, iskoristio priliku da malo i on zaigra, jer kako je izjavio, stoni tenis je sport njegove mladosti. Zaharijev je zahvalio Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih što je baš ovaj mali grad na jugoistoku Srbije izabran da ugosti mlade SIMOVCE i dodao da opština Bosilegrad velika sredstva ulaže u razvoj sporta, jer im je jako bitno da deca i u malim sredinama imaju kvalitetne uslove da se bave sportom i da se druže.

Među učesnicima turnira bilo je dosta dečaka i devojčica koji su već bili učesnici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i koji su stizali i do Međunarodne završnice. I na ovom turniru su dali sve od sebe da izbore dalji plasman, jer kako kažu, druženja SIMOVACA su nezaboravna. Nekima je to i uspelo, ponovo će biti učesnici Državnog finala, ali među dečacima i devojčicama koji će se takmičiti u samoj završnici ima dosta onih koji su od ovog turnira, koji je održan na Svetski dan stonog tenisa, ponosno poneli zvanje SIMOVAC. U pitanju su deca iz Surdulice, Vranja i Bosilegrada.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih, uz podršku kompanija Dunav osiguranje, Coca Cola, Poštanska štedionica, NIS, Podravka i UEFA fondacije nastavljaju sa održavanjem kvalifikacionih turnira širom Srbije. Sledeći Regionalni finalni turnir u stonom tenisu je 14. aprila u Ugrinovcima, a do tada na terene na različitim turnirima izaći će i odbojkaši, rukometaši, teniseri, basketaši i fudbaleri.

Izvor i foto: Sportske igre mladih

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar