Čardak i vila Magarija – novi turistički sadržaji nadomak Dimitrovgrada

Na farmi Magarija porodice Ivanov od ovog leta zainteresovani turisti mogu uživati u novim etno objektima.

U prelepom ambijentu na brdu Kozarica na raspolaganju je čardak Magarija sa vidikovcem kapaciteta dva ležaja i svim neophodnim uslovima za odmor u prirodi.

Posetioci mogu boraviti i u novoizgrađenoj vili Magarija kapaciteta 8 ležajeva.

Obe etno kuće napravljene su od prirodnog materijala i u tradicionalnom stilu, karakterističnom za ovaj kraj.

Na ovom jedinstvenom mestu na 3 km od Dimitrovgrada, desetak minuta vožnje od autoputa Niš – Sofija i 250 metara od regionalnog puta Dimitrovgrad – Radejna posetioci mogu videti autohtone rase Balkana, probati njihove proizvode i boraviti u ovom svojevrsnom etno kompleksu u blizini životinja i prirode.

Sa farme Magarija može se uživati i u panorami Dimitrovgrada i u šetnji okolnim planinskim stazama.

Na raspolaganju posetiocima je i magareće mleko koje se koristi kao hrana, a i kao lek.

Detaljne informacije svi zainteresovani mogu naći na zvaničnoj fejsbuk stranici Magarija Farm Stay i putem telefona: 069/4612071, kao i na sajtu www.magarecemleko.rs.

Ova farma je jedna od dvadeset gazdinstava na teritoriji opštine na kojima se uzgajaju autohtone rase domaćih životinja, po čemu je Dimitrovgrad šire prepoznatljiv. Da podsetimo, opština Dimitrovgrad je 2012. godine proglašena za Park agrobiodiverziteta.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar