a

STC “Caribrod” učesnik međunarodnih sajmova u Sofiji i Beogradu

Sportsko turistički centar “Caribrod” je i ove godine učesnik na Međunarodnim sajmovima u Sofiji i Beogradu, jednim od najvećih smotri na kojima se predstavljaju turistički potencijali gradova.

Međunarodni sajam turizma u Sofiji održan je od 13. do 15. februara u Inter Ekspo Centru. Na tom sajmu STC je predstavio tradicionalne manifestacije poput “MTB maratona” i “Ukusa novembra” i jednu novu “Prženo i Fungi Fest” koja će premijerno biti održana 12. i 13. juna u Dimitrovgradu. Takođe, predstavljeno je i kulturno nasleđe opštine Dimitrovgrad, kao i turistička domaćinstva i ugostiteljski objekti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 300-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 301-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 302-1024x683.jpg

“Mi se već tradicionalno pojavljujemo na sajmu u Sofiji, jer prvenstveno naši gosti su iz susedne Bugarske. Pored predstavljanja turističkih potencijala, prisustvovali smo i radnim sastancima sa poslovnim partnerima iz Severne Makedonije i Bugarske, povodom “Erasmus Plus” projekata, o budućoj saradnji i eventualnoj realizaciji tih projekata. Imali smo i prijem u Ambasadi Srbije, gde smo se susreli sa ambasadorom Željkom Jovićem” – izjavio je za portal FAR Dejan Cvetkov, saradnik za promociju turističke ponude.

This image has an empty alt attribute; its file name is 303-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 304-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 305-1024x683.jpg

Na 42. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se od 20. 23. marta pod sloganom “Put pod noge”, STC predstavlja svoje potencijale na zajedničkom štandu sa Turističkim organizacijama iz Babušnice i Bele Palanke.

“Kao i u Sofiji, i ovde prezentujemo turističke potencijale Dimitrovgrada i tradicionalne manifestacije koje prethode, sve u cilju unapređenja turizma u gradu. Ostajemo u Beogradu do nedelje i očekujemo dobru promociju” – rekao je Cvetkov.

Sajam je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikaija Rasim Ljajić, a štand STC-a posetio je ambasador Bugaske u Beogradu Radko Vlajkov

T. Petrov

Foto: STC “Caribrod”

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar