STC “Caribrod” učesnik međunarodnih sajmova u Sofiji i Beogradu

Sportsko turistički centar “Caribrod” je i ove godine učesnik na Međunarodnim sajmovima u Sofiji i Beogradu, jednim od najvećih smotri na kojima se predstavljaju turistički potencijali gradova.

Međunarodni sajam turizma u Sofiji održan je od 13. do 15. februara u Inter Ekspo Centru. Na tom sajmu STC je predstavio tradicionalne manifestacije poput “MTB maratona” i “Ukusa novembra” i jednu novu “Prženo i Fungi Fest” koja će premijerno biti održana 12. i 13. juna u Dimitrovgradu. Takođe, predstavljeno je i kulturno nasleđe opštine Dimitrovgrad, kao i turistička domaćinstva i ugostiteljski objekti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 300-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 301-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 302-1024x683.jpg

“Mi se već tradicionalno pojavljujemo na sajmu u Sofiji, jer prvenstveno naši gosti su iz susedne Bugarske. Pored predstavljanja turističkih potencijala, prisustvovali smo i radnim sastancima sa poslovnim partnerima iz Severne Makedonije i Bugarske, povodom “Erasmus Plus” projekata, o budućoj saradnji i eventualnoj realizaciji tih projekata. Imali smo i prijem u Ambasadi Srbije, gde smo se susreli sa ambasadorom Željkom Jovićem” – izjavio je za portal FAR Dejan Cvetkov, saradnik za promociju turističke ponude.

This image has an empty alt attribute; its file name is 303-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 304-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 305-1024x683.jpg

Na 42. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se od 20. 23. marta pod sloganom “Put pod noge”, STC predstavlja svoje potencijale na zajedničkom štandu sa Turističkim organizacijama iz Babušnice i Bele Palanke.

“Kao i u Sofiji, i ovde prezentujemo turističke potencijale Dimitrovgrada i tradicionalne manifestacije koje prethode, sve u cilju unapređenja turizma u gradu. Ostajemo u Beogradu do nedelje i očekujemo dobru promociju” – rekao je Cvetkov.

Sajam je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikaija Rasim Ljajić, a štand STC-a posetio je ambasador Bugaske u Beogradu Radko Vlajkov

T. Petrov

Foto: STC “Caribrod”

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar