Uprava: Poljoprivrednici da obnove gazdinstva pre traženja subvencija

Iz Uprave za agrarna plaćanja podsećaju poljoprivredne proizvođače da pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava, prvo izvrše obnovu registracije za tekuću godinu.

Kako saopštavaju, na taj način poljoprivrednici ispunjavaju jedan od osnovnih uslova za ostvarivanje prava na subvencije po bilo kojoj meri podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

“Postupak obnove registracije u Registru pokreće se izborom i popunjavanjem odgovarajućeg elektronskog obrasca zahteva u onlajn formi, neposredno u okviru softverskog rešenja eAgrar.

Izborom funkcionalnosti “Obnova poljoprivrednog gazdinstva” na portalu nakon provere podataka upisanih u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava i izborom dugmeta “Podnesi zahtev za obnovu” izvršena je obnova gazdinstva za tekuću godinu” – saopštavaju iz Uprave.

Podsećaju poljoprivrednike koji su podneli zahtev za podsticaje putem portala ePodsticaji da redovno proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave i da prihvate i preuzmu rešenja, koja na taj način postaju pravosnažna i izvršna, što omogućava isplatu sredstava.

Za sve dodatne informacije korisnici se mogu obratiti na kontakt telefone Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100, 011/30-20-101 i 011/30-20-118 ili 0800/106-107, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 sati, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji Uprave za agrarna plaćanja.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar