a
 

Obavezna obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava

Iz Uprave za trezor obaveštavaju nosioce poljoprivrednih gazdinstava da je u 2019. neophodno izvršiti obnovu registracije. U periodu od 1. marta do 30. aprila svake godine vrši se obnova registracije prilikom čega se prijavljuju sve nastale promene, a obavezno promena setvenih kultura na prijavljenim površinama i struktura i broj životinja u gazdinstvu. Izuzetak su predstavljale 2017. i 2018. Godina kada nije vršena obnova registracije u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Iz tih razloga Uprava za trezor poziva nosioce poljoprivrednih gazdinstava da u periodu od 1. marta do 30. aprila 2019. godine izvrše obnovu registracije svojih gazdinstava.

„Ove godine nosiocima poljoprivrednih gazdinstava neće se slati dokumentacija za obnovu registracije na kućnu adresu, kao ni pismo tj. obaveštenje o obnovi registracije. Obrasci za obnovu mogu se preuzeti u prostorijama Uprave za trezor, kada Uprava za agrarna plaćanja odštampane obrasce isporuči poslovnim jedinicama” – kažu u ovoj instituciji.

Nosioci poljoprivrednih gazdinstava su obavezni da prijave sve katastarske parcele na kojima obavljaju poljoprivrednu proizvodnju. Neprijavljivanjem parcela imaće za posledicu određivanje pasivnog statusa u trajanju od tri godine.

Obnovom registracije nosilac poljoprivrednog gazdinstva stiče pravo da podnese zahtev za dobijanje podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji (regrese, subvencije, premije, kredite i sl.).

Na teritoriji opštine Bosilegrad ima oko 1.400 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, dok je na teritoriji opštine Dimitrovgrad tokom 2018. godine bilo registrovanih 630 gazdinstava.

 B. Ivanov

Foto: Sergej Ivanov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar