Oktobar u bosilegradskoj Biblioteci u znaku knjige

Književno veče i susreti sa piscima, program za najmlađe tokom dečije nedelje i promocija romana, deo su aktivnosti bosilegradske Narodne biblioteke “Hristo Botev” tokom oktobra.

Prvog dana oktobra u svečanoj sali Doma kulture od 18 sati organizovaće se književno veče posvećeno Miroslavu Miki Antiću, na kome će, o bosilegradskom poreklu poznatog pesnika, njegovoj poseti Bosilegradu, životu i stvaralaštvu, govoriti Nemanja Rotar.

Rotar je romanopisac, pripovedač i esejista, autor biografije o čuvenom pesniku, sa kojim je i u rodbinskim vezama.


“Nemanja Rotar je pažljivo istražio život i pesme Miroslava Antića, na osnovu čega je napisao uzbudljivu i neodoljivu knjigu o velikom pesniku i o njegovom vremenu” – kažu iz Biblioteke.

Narodna biblioteka 8. oktobra od 10:00 sati organizuje program “Moja biblioteka, prozor u svet knjiga”, namenjen predškolcima, kako bi ih upoznao sa svetom knjiga, radom i fondovima Biblioteke, a besplatno će im podeliti i članske karte.


Narednog dana, 9. oktobra, u školskoj kuhinji od 11:00 sati, biće organizovan književni susret sa dečijim pesnikom Vlastom N. Cenićem, a sutradan će, kao i u slučaju predškolaca, u Biblioteci primiti đake prvake.

Za 15. oktobar u svečanoj sali Doma kulture, od 18:00 sati, zakazana je promocija novog romana Zorana V. Momčilovića “Kovčeg za oba sveta”.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar