Počinje sezona uskršnjih praznika

   Kako Uskršnji praznici po gregorijanskom kalendaru počinju već za nekoliko dana, carinska služba pojačava aktivnosti na graničnim prelazima, pripremajući se za veći pritisak na granične prelaze i više putnika koji dolaze, ili samo prolaze kroz Srbiju. Ove godine se Uskrs u katoličkom i pravoslavnom svetu obeležava u različitim terminima (27. marta i 1. maja), pa se veće gužve očekuju u više navrata.

   Prvi veći putnički talas očekuje se već u narednih nekoliko dana, kada za većinu radnika na privremenom radu u inostranstvu počinju slobodni dani. S tim u vezi, preduzete su sve potrebne mere, kako bi se sprečila nepotrebna zadržavanja. Onima koji će se naći na našim granicama i ovom prilikom skrećemo pažnju na to, da je Srbija tranzitna zemlja na putu ka Bugarskoj i Turskoj, te da svakako treba, ukoliko je to moguće, izbeći kolone, koje će se sigurno stvarati na najfrekventnijim prelazima.

138 Pregled na prelazu (2)

   Na udarnim prelazima, kao što je Horgoš, biće otvorene sve trake (šest za putnički i jedna za autobuski saobraćaj), a smene će biti pojačane dodatnim brojem službenika. Osim toga, granični prelaz Đala, koji je jedna od alternativa za Horgoš, će od 24. do 30. marta biti otvoren za putnički saobraćaj od 06-21 čas. Umesto preko Horgoša, tokom najvećih gužvi bolje je koristiti prelaze Bački Vinogradi, Bajmok, ili Kelebiju. Alternativa uvek opterećenim Batrovcima je Šid, a za Preševo je to granični prelaz Prohor Pčinjski.

139 Pregled na prelazu (3)

   Profesionalan i prijatan odnos prema putnicima je imperativ koji Uprava carina postavlja pred svoje zaposlene, uz naravno kvalitetnu i efikasnu kontrolu robe. Detaljne informacije o pravilima u putničkom prometu nalaze se na sajtu www.carina.rs, u rubrici ”Pitanja i odgovori”. Efikasni carinski službenici i dobro informisani putnici zajedno doprinose ubrzavanju granične procedure, smanjenju gužvi, prijatnijem i lepšem putovanju.

SREĆNE PRAZNIKE ŽELI VAM UPRAVA CARINA SRBIJE!

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.