Domovi zdravlja u Dimitrovgradu i Šidu dobili opremu u vrednosti 30.000 evra

   WAHA International, uz podršku UNHCR-a i Vlade Japana, donirala je Domovima zdravlja u Dimitrovgradu i Šidu medicinsku opremu ukupne vrednosti 30.000 evra. Oprema koja se donira Domovima zdravlja predviđena je projektom “Pomoć izbeglicama i tražiocima azila u Srbiji”, koji je WAHA sprovela kao izvršni partner UNHCR-a u Srbiji od januara do juna 2016. godine, navodi se u saopštenju.

   Donaciju Domu zdravlja u Šidu čine EKG aparat i defibrilator sa monitorom. Ta oprema će u velikoj meri olakšati rad lekara u zbrinjavanju domicilnog stanovništva, odnosno 34.000 ljudi koliko živi u ovoj opštini. Domu zdravlja u Dimitrovgradu je donirana stomatološka stolica.

   Opremu su uručili ispred UNHCR-a Frančeska Boneli, koordinator, i ispred WAHA International Miloš Babić, regionalni koordinator. Tokom trajanja izbegličke krize, upravo su ova dva Doma zdravlja izašla u susret potrebama izbeglica i podneli najveći teret prilikom njihovog zbrinjavanja, navode iz WAHA International.

   „UNHCR je posebno ponosan na izvanrednu saradnju sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije koja datira još od početka 1990-ih. Radujemo se što će od ove donacije imati koristi stanovnici Šida i Dimitrovgrada – gradova koji su primali izbeglice i nesebično im pomagali. Zahvalni smo i našim dugogodišnjim donatorima – Vladi Japana – koja uvek ima sluha za rad UNHCR i potrebe osoba kojima pomažem“ – rekla je Boneli.

   WAHA je neprofitna organizacija čija je osnovna misija da omogući poboljšanje zdravlja pre svega žena i dece. WAHA je od januara 2016. godine izvršni partner UNHCR-a za pružanje medicinske pomoći izbeglicama i tražiocima azila u Šidu i Dimitrovgradu.

Izvor: Tanjug/Blic

Foto: Petar Videnov

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.