Fudbaler Saša Markov najbolji sportista, a KK „Dimitrovgrad“ najbolji sportski kolektiv za 2016. godinu

   Fudbaler „Balkanskog“ Saša Markov poneo je titulu najboljeg u sportu Dimitrovgrada za 2016. godinu. On je istakao da je velika čast i zadovoljstvo biti izabran za najboljeg sportistu u jednom malom, ali veoma bogatom sportskim talentima mestu i dodao da ova nagrada osim njemu, pripada i njegovim saigračima.

   Za najbolje mlade sportiste izabrani su član juniorske selekcije KK „Dimitrovgrad“ Andrej Simeonov u muškoj i članica odbojkaškog kluba „Caribrod“ Jana Sokolov u ženskoj konkurenciji. Najbolji sportski kolektiv u 2016. je Košarkaški klub „Dimitrovgrad, a najbolji trener je Toni Aleksov, trener mlađih kategorija KK „Dimitrovgrad“. Nagrade za doprinos u razvoju sporta dobili su dugogodišnji sportski radnici, koji su svojim delovanjem doprineli popularizaciji i razvoju sporta na teritoriji opštine Dimitrovgrad, Zoran Gerov i Nebojša Jotov.

   Posebna priznanja dodeljena su sportskim organizacijama koje promovišu sport i zdrav način života – Planinarsko društvo „Caribrod“, Organizacija „Sport za sve“, Stonoteniski klub „Caribrod“, Udruženje sportskih ribolovaca „Nišava“, Aikido klub „Soko Caribrod“, Teniski klub „Caribrod“, Udruženje sportskih ribolovaca „Karp“, Udruženje golubara „Tekir“, MMA klub „Šampion“ i Karate klub „Caribrod“.

   Dobitnici posebnih priznanja su i sportisti, koji su postigli zapažene rezultate u prošlosti – Jelena Petrović, nekadašnja državna reprezentativka u višeboju, Dušica Matić, osvajač 2. mesta na Balkanskom prvenstvu u atletici u trci na 400 m sa preponama i Đorđe Gogov, državni pionirski rekorder u skoku u vis sa preskočenih 200 cm.

   Marko Todorov, član karate kluba „Caribrod“ dobio je posebno priznanje u kokurenciji sportisti koji učestvuju na takmičenjima koja nisu u sistemu Sportskog Saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije, a promovišu zdrav i sportski način života. Nemanja Ivanov, fudbaler makedonskog „Sileksa“ dobitnik je posebnog priznanja za sportiste koji se takmiče u drugim sredinama, u zemlji i inostranstvu. Posebna priznanja dobili su Saška Markov, za zapažene rezultate odbojkaškog kluba „Caribrod“ i Dijana Bogojević, za osvojeno 6. mesto na državnoj školskoj olimpijadi u džudou.

   Stručnu komisiju za izbor najboljeg sportiste Dimitrovgrada za 2016. godinu činili su: Petar Jovanović, dugogodišnji sportski radnik, Vasil Andrejev, košarkaš KK „Dimitrovgrada” i direktor STC-a, Ružica Aleksov, osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, zlatne u Barseloni 1992. godine i zlatnog i srebrnog odličja u Atlanti 1996. godine u streljaštvu, Sonja Stanulov, novinar, Ivica Markov, predstavnik školskog sporta, Mikan Andreev, sekretar Sportskog saveza Caribrod i Slavoljub Manoilov, opštinski većnik za kulturu i sport.

   Manifestaciju je organizovala Ustanova za sport i turizam “Sportsko turistički centar Caribrod”, uz podršku opštine Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar