Plivanje za Časni Bogojavljenski krst 19. januara – prijave kandidata do 16. januara

   Blagoslovom jereja Siniše Buvača, paroha dimitrovgradskog, a u organizaciji Ustanove za sport i turizam Sportsko-turistički centar Caribrod, uz podršku opštine Dimitrovgrad i gradske crkve „Rođenje Presvete Bogorodice“, u četvrtak 19. januara na Bogojavljenje sa početkom od 11:15 časova biće održana druga po redu tradicionalna manifestacija “Plivanje za Časni Bogojavljenski krst”. Mesto održavanja ovog događaja biće u selu Beleš, na ušću Lukavačke reke u reku Nišavu. Plivanju za Časni krst prethodiće jutarnja liturgija u gradskoj crkvi u Dimitrovgradu zakazana za 08:30. sati, kao i duhovno-kulturni program od 11:00 časova.

   Direktor Ustanove za sport i turizam Sportsko turistički centar Caribrod Vasil Andrejev poziva građane da svojim prisustvom podrže ovu versku manifestaciju. Andreev kaže za „Far“ da trenutno ima sedmoro prijavljenih učesnika i pozvao je sve zainteresovane kandidate da se prijave najkasnije do 16. januara u prostorijama STC-a, dok će 17. i 18. januara biti urađeni lekarski pregledi svih takmičara.

   Za učesnike manifestacije obezbeđene su simbolične nagrade, a pobedniku će osim Časnog krsta pripasti i pobednički plašt.

 A. Todorov

Foto: М. Andreev, A. Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar