a
 

Dimitrovgradska atletičarka Marija Stankov osvojila bronzu u dresu AK „Pravec 92“ na takmičenju u Pravecu

Članice atletskog kluba „Balkan“ iz Dimitrovgrada Andrea Sergijev, Milica Gogov, Milica Stoicev i Marija Stankov dobile su saglasnost Atletskog saveza Srbije da na dvojnu registraciju u dresu AK „Pravec 92“ mogu učestvovati na takmičenjima u Bugarskoj. Marija Stankov i Andrea Sergijev već su učestvovale u prvom i drugom kolu Mtel lige, u disciplini troboj, 21. aprila u Pravecu i 26. aprila u Sofiji.

Na takmičenju u Pravecu Marija Stankov okitila se bronzanom medaljom u kategoriji mlađi pioniri ispod 14 godina.

Početkom juna meseca dimitrovgradske atletičarke nastupiće na Državnom prvenstvu Bugarske za pionire, koje će biti održano u Velikom Trnovu.

„Dvojna registracija mladim dimitrovgradskim atletičarkama omogućava učešće na svim takmičenjima u Bugarskoj o trošku AK „Pravec 92“. Pored toga naše takmičarke dobijaju propusnice za ulazak i trening na Nacionalnom stadionu „Vasil Levski“ i sali „Festivalna“ u Sofiji“ – kaže za FAR Aleksandar Markov, trener i sekretar AK „Balkan“.

P. Videnov

Foto: A. Markov, bgathletic.com

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar