Mladi dimitrovgradski šahisti ostvarili zapažene rezultate u Nišu

Mladi dimitrovradski šahisti, članovi Šahovskog kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada, ostvarili su zapažene rezultate na šahovskom turniru “Open Niš 2017“ održanom od 29. juna do 2. jula u Nišu.

U konkurenciji dečaka uzrasta do 14 godina sa rejtingom manjim od 1500, Nemanja Todorov osvojio je prvo mesto sa 7 poena iz 9 partija, dok je Milica Zarkov sa 5.5 poena iz 9 partija zauzela treće mesto kod devojčica. Nemanja je dobio pehar, zlatnu medalju i novčanu nagradu u iznosu od 5000 dinara, dok je Milica dobila pehar, bronzanu medalju i 1500 dinara.

Jana Stoimenov osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji nenagrađenih takmičara do 10 godina, dok je Anđela Stojadinov bila najbolja do 14 godina. Jana je imala 5 poena iz 9 partija, a Anđela 3.5 poena. Pored pomenutih četvoro šahista, dimitrovgradski klub u Nišu predstavljali su i Mario Gigov i Stefan Nakov.

Turnir je igran po švajcarskom sistemu. Tempo igre je bio 60 minuta po igraču. Pod pokroviteljstvom grada Niša, šahovski turnir organizovali su Gradski šahovski savez Niša i hotel “Zeleni vir“.

 A. Todorov

Foto: Roki Stoimenov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar