Slavko Ćuruvija fondacija: Počelo istraživanje o cenzuri u medijima

Slavko Ćuruvija fondacija sprovodi istraživanje „Kontrola i sloboda medija: Svedočenja novinara“, a svi novinari su pozvani da anonimno popune upitnik i odgovore na pitanja o mehanizmima nedozvoljenog uticaja na medijski sadržaj.

O cenzuri u medijima se priča već godinama, ali malo je podataka o tome koliko je ona zaista prisutna. Ideja istraživanja je, stoga, da se dobije jasniji uvid u to koliko su cenzura i autocenzura rasprostranjeni, kao i kako funkcionišu mehanizmi kontrole medijskog sadržaja koji utiču na novinarski rad.

Upitnik se nalazi na adresi https://www.surveymonkey.com/r/kontrola-i-sloboda-medija-svedocenje-novinara, a rok za popunjavanje je petak, 17. novembar. Upitnik je namenjen pripadnicima novinarske profesije, bez obzira na trenutni radni status. Učešće je anonimno, a podaci iz upitnika biće korišćeni samo u istraživačke svrhe.

Istraživanje je deo projekta „Javni novac za javni interes – podrška inicijativama civilnog društva za interes javnosti“, koji u partnerstvu sprovode Fondacija, BIRN i NUNS, uz podršku Evropske unije.

Izvor: slavkocuruvijafondacija.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar