Novinarka Dragana Sotirovski imenovana za načelnicu Nišavskog okruga

Novinarka RTS-a iz Niša Dragana Sotirovski imenovana je za načelnicu Nišavskog upravnog okruga, potvrđeno je “Tanjugu” u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Sotirovska će na mestu načelnika Nišavskog okruga zameniti Aleksandra Cvetkovića, koji je tu dužnost obavljao devet godina.

Dragana Sotirovski je novinarka RTS-a od 1992. godine, gde je najpre radila u Redakciji jutarnjeg programa, a od 1997. godine je dopinik RTS-a iz Niša. Godine 2012. postaje urednik Dopisništva RTS-a u Nišu.

Završila je Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu, a trenutno je na master studijama turizma PMF-a Univerziteta u Nišu.

Autor je brojnih informativnih priloga, dokumentaranih i putopisnih emisija iz zemlje i inostranstva (Grčke, Bugarske, Italije, Španije, Severne Amerike, Indije, Rusije, Južnog kineskog mora). Takođe je i scenarista i autor nekoliko dokumentarnih filmova prikazanih na domaćim i međunarodnim festivalima.

Dragana Sotirovski je dobitnik brojnih novinarskih nagrada i priznanja, između ostalih, dobitnik je Specijalne nagrade na međunarodnom Festivalu autorskog filma zemalja Podunavskog regiona “Profest” 2011.

Godine 2013. osvojila je Gran-pri na Međunarodnom festivalu autorskog filma zemalja Podunavskog regiona “Profest” za dokumentarni film “Duša tromeđe”, a 2015. godine je osvojila Godišnju nagradu Lokalnog antikorupcijskog foruma Niša za seriju priloga o korupciji u zdravstvu i obrazovanju. Iste godine je dobila priznanje Agencije za borbu protiv korupcije za seriju priloga o korupciji.

Sotirovska je 2015. dobila i “Zlatnu Niku” za osvojeno prvo mesto za emisiju “Put nade” o migranstkoj krizi na Balkanu, Interfer–Sombor.

Ove godine, Sotirovska je dobila i Nagradu za novinarsku hrabrost “Milan Pantić”.

Tri puta je nominovana za NUNS-ovu nagradu za istraživačko novinarstvo. Član je NUNS-a i Društva lobista Srbije i predsednik komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine.

Udata je, majka troje dece.

Izvor: Tanjug/RTS

Foto: Media & Reform Centar Niš

Napisao/la
Latest comment
  • Naprednjakuša

Ostavi komentar