a
 

OŠ “Hristo Botev” u Dimitrovgradu prigodnom svečanošću obeležila Dan škole

U Osnovnoj školi „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu, koja ove godine obeležava 149. godinu rada, danas je prigodnom svečanošću obeležen Dan škole.

Pred brojnom publikom – učenicima, prosvetnim radnicima, predstavnicima lokalne samouprave i institucija, kao i Generalnog konzulata Republike Bugarske u Nišu, dimitrovgradski osnovci predstavili su recital o životu i delu velikog bugarskog pesnika i revolucionara čije ime nosi škola. Prisutni su uživali i u recitovanju poznatih stihova Hrista Boteva i predstavljanju školskog hora, koji je otvorio svečanost školskom himnom i oduševio prisutne izvođenjem pesme „Hubava si, moja goro“.

Goste je pozdravila direktorka OŠ „Hristo Botev“ Katarina Simeonov, koja se između ostalog osvrnula na niz aktivnosti koje je škola uspešno organizovala u proteklom periodu i veliki trud i izvanredne uspehe učenika, koji su postignuti uprkos otežanim uslovima za rad u školi usled radova na rekonstrukciji.

Dan škole bio je prilika i da se posebno pohvale učenici koji su postigli zapažene rezultate na brojnim takmičenjima iz različitih oblasti – jezika i književnosti, prirodnih i društvenih nauka, kao i sporta.

Najuspešniji takmičari  ovom prilikom su nagrađeni knjigama i diplomama, a zahvalnice su dobili i nastavnici i učitelji koji su se istakli značajnim postignućima u svom radu.

Uz sve pohvale za dosadašnji i lepe želje za budući rad škole, prisutne su povodom praznika pozdravili i opštinski većnik za obrazovanje i informisanje Dejan Milev, kao i opunomoćeni ministar Generalnog konzulata Republike Bugarske u Nišu Nikolaj Kolev.

Pored još boljih uslova za rad od naredne školske godine, najavljeno je i da će Osnovna škola „Hristo Botev“ u narednom periodu dobiti i svoju školsku zastavu, kao poklon od Državne agencije za Bugare u dijaspori i KIC „Caribrod“.

D. Jelenkov

Foto: Dijana Jelenkov

Bez komentara

Ostavi komentar