a
 

Predsednici Vučić i Radev u petak u Dimitrovgradu

U poseti Dimitrovgradu u petak, 22. juna boraviće predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Bugarske Rumen Radev.

Kako je najavljeno, predsednici dveju država će na simboličan način označiti početak radova na podizanju spomenika Svetom Kirilu i Metodiju u dvorištu dimitrovgradske gimnazije, koja nosi ime tih prvih prosvetitelja. Događaju mogu prisustvovati zainteresovani građani koji zbog bezbednosnih provera u dvorište gimnazije treba da dođu pre 10:00 časova.

Kako je najavio predsednik opštine, u Dimitrovgrad stiže i grupa ministara iz Vlade Republike Srbije.

Predsednici Srbije i Bugarske Aleksandar Vučić i Rumen Radev sastaće se i sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

P. Videnov

Foto: BGNES arhiva

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar