a
 

Košarkaši „Dimitrovgrada“ bolji od „Jastrepca“ na premijeri

Košarkaši „Dimitrovgrada“ upisali su sinoć u hali u SC “Park“ premijernu pobedu na otvaranju sezone u Prvoj muškoj regionalnoj ligi – grupa Istok protiv ekipe „Jastrepca“ iz Aleksinca rezultatom 94:82 (27:15, 20:16, 18:18, 19:23).

Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu koje je domaćin rešio u svoju korist rezultatom 47:31. Do kraja susreta gosti su uspeli da smanje rezultatski zaostatak što je bilo dovoljno za častan poraz u Dimitrovgradu.

U sledećoj prvenstvenoj rundi dimitrovgradski košarkaši gostuju za vikend „Jugbasketu“ u Vranju.

U četvrtak, 4.oktobra Dimitrovgrađane očekuje i polufinalni susret Kupa KSS-a prvog stepena protiv ekipe „Fer pleja“ u Nišu.

  A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar