,,Dani Caribrodske šušenice’’ 16. i 17. novembra u Dimitrovgradu

U organizaciji ustanove za sport i turizam “Sportsko turistički centar Caribrod“ i opštine Dimitrovgrad, 16. i 17. novembra u sportskoj hali u Dimitrovgradu biće održana četvrta po redu gastro-turistička manifestacija „Dani Caribrodske šušenice 2018“, koja ima za cilj promociju i očuvanje tradicionalnog gastronomskog nasleđa dimitrovgradskog kraja.

Glavnoj manifestaciji prethodiće tkzv. „Kafansko veče“ odnosno demonstracija kako se pravi šušenica i domaća rakija od šljiva, a svi pristuni moći će na licu mesta da degustiraju čuvenu Caribrodsku šušenicu. Za 20:00 časova zakazan je koncert poznate srpske pevačice Vesne Zmijanac. Sve ovi događaji biće na programu prvog dana manifestacije, u petak, 16. novembra, rekla je za FAR Marija Stavrov – Nackov, realizator turističkog programa u STC-u.

Glavna manifestacija biće održana 17-og novembra u 11:00 časova, na kojoj će preko 300 izlagača predstaviti svoje proizvode na štandovima koji su pre toga zakupili.

„Unutar hale biće oko 150 izlagača, a isto toliko se može očekivati i napolju. Na štandovima, osim šušenice, možete pronaći suvenire, razne domaće proizvode – ajvar, džem, med, rakija, vino. Ko želi da degustira vino može pronaći čase unutar Sportsko-turističkog centra ,,Caribrod“ – istakla je Stavrov – Nackov.

Promoteri manifestacije biće Ivan Zvevdev, poznati kuvar iz Sofije i majstor kulinarstva Stambol Geštamov iz Beograda, koji će ujedno biti u žiriju za izbor najukusnije šušenice. Nagrade će biti dodeljene za najbolju šušenicu, takođe i za najlepše uređeni štand, a svečana ceremonija proglašenja pobednika održaće se u 17:00 časova.

Iz Sportsko turističkog centra najavljuju veliki broj posetilaca iz Srbije I susedne Bugarske.

Ulaz će tokom oba dana trajanja manifestacije biti slobodan.

  Teodora Petrov

 Foto: arhiva FAR-a

Plakat: STC

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar