„Dani Caribrodske šušenice 2017“ okupiće više od 200 izlagača – Organizatori najavljuju preko 15 hiljada posetilaca

Treće izdanje gastro-turističke manifestacije „Dani Caribrodske šušenice 2017“ ove godine u dimitrovgradskoj sportskoj hali okupiće više od 200 izlagača iz cele Srbije, a očekuje se i preko 15 000 posetilaca iz dve susedne zemlje – Srbije i Bugarske. Ovo je izjavila za portal FAR Andrijana Najdenov, realizator turističkog programa u Sportsko turističkom centru „Caribrod“.

Ovom događaju u petak, 17. novembra sa početkom od 20:00 časova, prethodiće „Caribrodska sedenća“, a glavna manifestacija biće održana u subotu, 18. novembra u 12:00 časova.

Osim pušenog svinjskog mesa – šušenice, na štandovima će biti izloženi i drugi mesni i mlečni proizvodi, ajvar, marmelade, džemovi, domaća hrana, najbolja vina poznatih srpskih vinarija, kao i domaća radinost i tradicionalni proizvodi iz ovog regiona.

Najdenova kaže da će u bogatom kulturnom programu nastupiti svetski poznati ženski vokalni ansambl „Misterija ženskih glasova“ iz Sofije. Istaknuti kuvar Stambol Geštamov iz Beograda, koji vodi poreklo iz sela Kusa Vrana, i ove godine će biti promoter manifestacije.

Za najukusniju šušenicu i najlepše uređen štand obezbeđene su nagrade, a događaj organizuje Sportsko turistički centar „Caribrod“ uz podršku opštine Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov („Caribrodska šušenica 2016“)

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar