Milan Jovanović: Napad na mene je posledica mog pisanja, nikome se nisam zamerio

Novinar portala Žig info iz Grocke Milan Jovanović izjavio je da je uveren da je razlog napada koji je doživeo, i u kojem mu je izgorela cela kuća, isključivo njegovo pisanje, jer se inače nikom nije zamerio.

U izjavi za portal Cenzolovka, Jovanović je rekao da su nepoznate osobe u toku noći ubacile Molotovljev koktel, nakon čega su pucale na ulazna vrata njegove kuće, kako ne bi mogao da izađe.

Jovanović je dodao da je ranije dobijao pretnje zbog pisanja za taj portal u vezi sa izgradnjom kanalizacije u Vrčinu, kao i zbog tekstova o zloupotrebama predsednika opštine Grocka.

Kako je naveo, do sada se dva puta pisanim putem obraćao i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i ministarki pravde Neli Kuburović.

On je naveo da ga taj napad neće zaustaviti.

“Neću prestati da pišem o lopovima i o mafiji, pa neka me ubiju”, rekao je Jovanović i dodao da je bitno da su životi sačuvani, iako je izgubio sve što je u životu stekao.

Novinar: Tužilaštvo obavešteno o o pretnjama, nikada nismo dobili odgovor

Jedan od urednika informativnog portala Žig info iz Grocke Željko Matorčević izjavio je da su i on i njegov kolega Milan Jovanović kojem je zapaljena kuća u napadu nepoznatih ljudi, u više navrata prijavljivali pretnje tužilaštvu u Beogradu ali da im niko nikada nije odgovorio da li je istraga sprovedena niti da li je bilo nekih rezultata.

U izjavi agenciji Beta, Matorčević je podsetio da su novinari tog portala i ranije dobijali pretnje nakon pisanja o aktivnostima lokalne samouprave po pitanju gasifikacije, a da je on bio i pretučen u oktobru.

Prema njegovim rečima, oko 3.30 posle ponoći napadači su stigli u dva automobila i sa dva Molotovljeva koktela zapalili njegovu kuću, garažu i automobil.

“Čuli smo se telefonom pre dva sata kada je izašao iz bolnice. Sreća pa je njegova supruga primetila da se nešto dešava, inače su mogli da se poguše od dima. Pušteni su kući, ali im je sve izgorelo u požaru. Morao je čak i pantalone da pozajmi od komšije”, rekao je Matorčević.

Govoreći o pretnjama koje su dobijali, Matorčević je rekao da su još u julu tužilaštvu preneli da su dobili pouzdane informacije od jednog čoveka da se “okuplja ekipa”koja ima zadatak da im naudi na neki način kako bi ih zaplašila i kako bi ih sprečila da se i dalje bave svojim poslom, odnosno da istražuju malverzacije.

Reč je o čoveku koji je navodno trebalo da bude vozač u jednoj od tih ekipa i koji nije mogao da učestvuje u tome već ih je o svemu obavestio i nakon toga emigrirao iz Srbije.

“Uredno smo prijavili te pretnje Drugom tužilaštvu u Beogradu, ali do danas nam niko ništa nije odgovorio na to”, rekao je on.

Izvor: Beta / NDNV

Foto: Cenzolovka / Perica Gunjić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar