a
 

Prva regionalna košarkaška liga Istok: Radnik prejak za Dimitrovgrad

Košarkaši „Dimitrovgrada“ pretrpeli su ubedljiv poraz rezultatom 85:61 (21:16, 22:19, 20:14, 22:12) od lidera prvenstva, ekipe „Radnika“. Meč 16. kola Prve regionalne košarkaške lige – grupa Istok igran je sinoć u balon sali u Surdulici.

Nakon ovog neuspeha dimitrovgradski košarkaši zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa skorom od 10 pobeda i 6 poraza.

U narednom kolu izabranike Bojana Jovanovića očekuje još jedno teško gostovanje. Oni će 9. februara odmeriti snage sa drugoplasiranom „Moravom“ iz Vladičinog Hana, koja je u dosadašnjem delu sezone zabeležila 13 trijumfa i 3 poraza.

 A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar