Na Gradini zaplenjeni falsifikovani dinari

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, kod Dimitrovgrada, na izlazu iz zemlje, sprečili krijumčarenje 100.000 falsifikovanih dinara, u apoenima od po 2.000 dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 64-1-1024x814.jpg

Prekršaj je otkriven u ponedeljak, u automobilu “alfa romeo” makedonskih registarskih oznaka, kojim je iz svoje matične zemlje putovao 39-godišnji državljanin Makedonije sa još dve sunarodnice, saopštila je Uprava carina.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili odrečno, ali su carinici ipak izdvojili automobil za detaljni pregled.

Ispod patosnice na suvozačevoj strani pronašli su kesu u kojoj se nalazio novac za koji se odmah posumnjalo da je lažan.

Sumnju nije izazvao kvalitet novčanica, naprotiv, one su bile vrlo kvalitetne, ali je bilo neobično to što neko krijumčari dinare.

Pored kese sa lažnim dinarima, još jedna novčanica od 2.000 dinara, takođe falsifikat, pronađena je i u novčaniku vozača.

Pretpostavlja se da je namera bila da se pronađeni falsifikovani novac konvertuje u evre ili neku drugu stranu valutu u nekoj od bugarskih menjačnica, što će biti utvrđeno daljom istragom.

Zaplenjenih gotovo 100.000 falsifikovanih dinara, putnici i automobil predati su policiji u dalju nadležnost.

 Izvor: Tanjug

Foto: Uprava carina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar