Dve zaplene nakita na “Gradini”

Na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada carinici su u saradnji sa policijom sprečili krijumčarenje gotovo kilogram zlatnog i srebrnog nakita, saopštava Uprava carina.

Neprijavljeni nakit je otkriven 28. februara u „BMW“ francuskih registarskih oznaka kojim je iz Francuske  ka Turskoj putovao 48-godišnji francuski državljanini turskog porekla sa saputnicom. Na pitanje carinika oboje su prethodno rekli da sa sobom ne nose ništa osim ličnog prtljaga. Pregledom automobila carinici su u kesi sakrivenoj ispod torbi koje su se nalazile između suvozačevog i zadnjeg sedišta otkrili skriveni tovar kamufliran nakitom od bižuterije. Reč je o više od 600 grama zlatnog i srebrnog nakita: skoro 40 prstenova, više od 20 ogrlica, gotovo 20 narukvica i 8 pari minđuša.

This image has an empty alt attribute; its file name is 199-1024x801.jpg

Pored nakita, otkriveno je i 16 dukata i 5 zlatnih i srebrnih privezaka, a ukupna vrednost neprijavljenog nakita veća je od 850.000 dinara.

Kako vrednost zaplenjene robe premašuje trećinu vrednosti automobila, i vozilo je privremeno oduzeto do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača.

Dan ranije otkriven je krijumčareni srebrni nakit u autobusu turskih registarskih oznaka koji se iz Istanbula uputio ka Baru. Kako vrednost zaplenjene robe premašuje trećinu vrednosti automobila i vozilo je privremeno oduzeto do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača.

This image has an empty alt attribute; its file name is 200-1024x870.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 201-1024x944.jpg

Dan ranije otkriven je krijumčareni srebrni nakit u autobusu turskih registarskih oznaka koji se iz Istanbula uputio ka Baru. Iako su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, putnici su upućeni u hol službene zgrade radi kontrole. Tom prilikom je u torbici 54-godišnje srpske državljanke nastanjene u Kotoru pronađen skriveni srebrni nakit.

Misleći da se carinici neće dosetiti, putnica je rašila postavu svoje torbice, gde je sakrila više od 320 grama srebrnih minđuša, ogrlica, prstenja, narukvica i privezaka, pa je potom nanovo ušila, a nešto nakita pronađeno je i u pregradi novčanika.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar