a

Magdalena Todorova na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu

Na Republičkoj smotri recitatora koja je održana u Valjevu pod nazivom „Pesniče naroda mog“ prvo mesto u kategoriji starijeg uzrasta zauzela je Biljana Todorović, učenica Filološke gimnazije iz Beograda. Najbolja u kategoriji srednjeg uzrasta bila je Andrijana Ćorić, učenica osnovne škole „Miloš Crnjanski“ Žabalj, a prvo mesto u kategoriji mlađeg uzrasta zauzeo je Aleksandar Radulović, učenik zaječarske osnovne škole „Ljuba Nešić“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 558-683x1024.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 559-683x1024.jpg

Na ovom takmičenju dobar rezultat ostvarila je i Magdalena Todorova, učenica četvrtog razreda osnovne škole „Georgi Dimitrov“ iz Bosilegrada. Magdalena je za sada prva učenica iz Bosilegrada koja je uzela učešće na Republičkoj smotri i time predstavila Pčinjski region u mlađem uzrastu.

U finalu ovog takmičenja nadmetalo se je 105 učenika iz cele Srbije.

B. Ivanov

Foto: Iz albuma porodicе Todorov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar