a

Magdalena Todorova predstavljaće Bosilegrad na Republičkom takmičenju u recitovanju

Magdalena Todorova, učenica četvrtog razreda osnovne škole iz Bosilegrada osvojila je prvo mesto na 51. Okružnoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“, koja je u organizaciji Kulturnog centra održana danas u Surdulici. Magdalena će zajedno sa prvoplasiranima recitatorima iz srednjeg i starijeg uzrasta uzeti učešće na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu.

Najbolja u srednjem uzrastu, koja će učestvovati na Republičkom takmičenju je Sara Stojković iz Surdulice, a stariji uzrast, odnosno učenike srednjih škola na Republičkoj smotri iz Pčinjskog okruga predstavljaće Teodora Đerović iz Vranja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 118-1024x683.jpg

Okružna smotra recitatora u Surdulici okupila je više od 40 učenika nižeg, srednjeg i starijeg uzrasta iz Vranja, Vladičinog Hana, Surdulice i Bosilegrada. Recitatore je ocenjivao trоčlani žiri u sastavu Zoran Cvetković, predsednik i članovi Jasmina Jović i Jelena Stojković – Stojanova, svi profesori srpskog jezika i književnosti.

B. Ivanov

Foto: Božidar Ivanov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar