NUNS, NDNV i Lokal Press traže od Mekalistera da pomogne Maji Pavlović

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Lokal Press uputili su pismo predsedniku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru, povodom štrajka vlasnice Kanala 9 Maje Pavlović, u kome su zatražili od njega da utiče na državni vrh Srbije kako bi njen slučaj bio rešen.

“Poštovani gospodine Mekalister, želimo da Vas obavestimo pred Vaš dolazak u Beograd, da naša koleginica, vlasnica lokalne televizije Kanal 9 iz Novog Sada, Maja Pavlović, štrajkuje glađu ispred zgrade Predsedništva, jer je njenom mediju nerazumnim propisima i rešenjima državnih organa, onemogućen normalan rad i preti mu gašenje”, navodi se u pismu.

„Rešavanjem zahteva koleginice Pavlović, zapravo, značajno bi se olakšao ekonomski položaj svih lokalnih i regionalnih rtv emitera, posebno onih sa nezavisnom uređivačkim politikom koji objektivno, kritički nepristrasno i svestrano informišu građane.

Molimo Vas da prilikom posete odvojite malo vremena i pružite podršku Maji Pavlović, a pre svega da Vaše domaćine iz državnog vrha Srbije zamolite da učine napore kako bi njen slučaj bio pozitivno rešen i time se stvore uslovi da ona prekine štrajk glađu.

Obraćamo Vam se jer je njeno zdravlje ugroženo i jer verujemo da Vi imate toliko uticaja na čelnike naše države da konačno shvate ozbiljnost situacije i preduzmu neophodne korake kako bi se ova nemila situacija razrešila”.

Dejvid Mekalister doputovaće danas u Srbiju i posle razgovora sa predsednikom Vučićem sastaće se sa poslanicima vladajuće koalicije, ali i opozicije.

Izvor: NUNS

Foto: Maja Pavlović

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar