a

Festival duvačkih orkestara „Caribrod“ odlaže se za 1. novembar

Zbog veoma obimnog i zgusnutog programa obeležavanja Dana opštine Dimitrovgrad, koji će okupirati sve ugostiteljske i druge kapacitete Dimitrovgrada, treći Festival duvačkih orkestara „Caribrod“ pomera se na 1. novembar.

Termin, koji je ujedno i Dan buditelja bugarske kulture, predložila je Opština Dimitrovgrad.

Festival duvačkih orkestara „Caribrod“ je prethodne dve godine okupio veliki broj reprezentativnih orkestara iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Crne Gore i Slovenije, a prošle godine se jednim delom odvijao u Slivnici u Bugarskoj i u susednom Pirotu.

Inicijator festivala je „Udruženje Caribrođana u Beogradu – Pametnik“, koje ujedno selektuje orkestre i program njihovog nastupa.

Opština Dimitrovgrad, koja je insistirala da festival bude deo proslave Dana opštine, odlučuje o njegovoj satnici i brine o smeštaju učesnika i gostiju, uz veliku i nesebičnu pomoć sponzora iz Dimitrovgrada, ali i drugih gradova.

Ovogodišnji, treći festival, biće zbog očekivanih vremenskih prilika najverovatnije održan u sportskoj hali kompleksa „Park“ i uz učešće i pomoć učenika osnovne škole i gimnazije.

Inače, programom obelažavanja Dana opštiine za ovu godinu predviđen je veliki koncert Lepe Brene na stadionu FK Balkanskog, manifestacije „Izađi mi na teglu“ i „ Ulica starih zanata“, kao i posete brojnih gostiju i delegacija.

Slobodan Aleksić

Foto: arhiva FAR-a

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar