a

Slobodna zona Pirot se širi na Dimitrovgrad i Babušnicu

Slobodna zona Pirot proširiće svoje kapacitete na Dimitrovgrad i Babušnicu, javio je RTS. Naime, kako je rekao njen direktor Dragan Kostić, u Pirotu će za slobodnu zonu biti određeno još 2 hektara, dok će u Dimitrovgradu i Babušnici to biti po 5 hektara.

On je naveo da ja Vlada Srbije već donela rešenje o tome i da je spremna da izdvoji 17 miliona evra, 7 za Pirot i po 5 za Dimitrovgrad i Babušnicu.

Kostić kaže da na taj način Slobodna zona Pirot postaje „regionalna zona“ i da će svoju misiju dobrog poslovanja preneti i na Babušnicu i Dimitrovgrad, gde pravi rezultati treba da se očekuju „tek za koju godinu“.

Objašnjavajući prednosti poslovanja u slobodnim zonama Kostić je istakao da to državu u početku ne košta ništa, pošto se investitor koji sam napravi fabriku oslobađa poreza i doprinosa, ali se budžet puni preko plata zaposlenih čijom potrošnjom u okruženju država ubire porez na dodatu vrednost (PDV).

Kostić je izrazio nadu da će ovaj potez za nerazvijene opštine Dimitrovgrad i Babušnicu značiti mnogo i dodao da će tamo Slobodna zona Pirot preneti sva svoja bogata i pozitivna poslovna iskustva i znanja.

Slobodan Aleksic (izvor: RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar