a

U Bosilegradu u petak okrugli sto o važnosti pčela i zaštiti od pesticida

U Bosilegradu će u petak, 8. novembra, u svečanoj sali Centra za kultru od 11:00 časova biti održan okrugli sto na temu „Važnost pčela kao oprašivača i njihova zaštita od nekontrolisane primene pesticida u Republici Srbiji“. Pored pčelara i voćara, očekuje se prisustvo predstavnika državnih organa, koji obezbeđuju primenu zakona i savetodavnih stručnih službi.

Predavači će biti dr Goran Jevtić iz Instituta za krmno bilje iz Kruševca, inženjer Siniša Ilinić i doktor veterinarske medicine Zoran Ivanović, načelnik odeljenja Veterinarske inspekcije Uprave za veterinu.

Okrugli sto organizuju Savez pčelarskih organizacija Srbije, Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj Jugosistočne Evrope i Nemačka agencija za međunarodnu saradnju, a u okviru podrške ekonomske diverzifikacije ruralnih područja.

B. Ivanov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar