a

E-vrtić dostupan i u Bosilegradu

Uslugu Online upisa dece u predškolske ustanove i vrtiće nacionalnog Portala eUprava od danas mogu da koriste i roditelji mališana u Bosilegradu. Ovakav vid usluge sprovodi se u preko 140 gradova i opština širom Srbije.

Prijava će kao i do sada biti potpuno besplatna i odvijaće se u dva jednostavna koraka – popunjavanje i slanje.

„Ova usluga je prvi put dostupna roditeljima iz naše opštine, tako da će ubuduće oni moći u svako doba dana da upišu svoje dete u vrtić bez čekanja na šalterima, rekao je Toša Aleksandrov, direktor predškolske ustasnove “Dečja radost” u Bosilegradu.

”Pomoći ćemo im da uštede svoje dragoceno vreme, a ceo proces upisa učiniti jednostavnijim i prihvatljivijim” – kazao je Aleksandrov.

Podsetimo, Online upis dece u vrtiće prva je e-usluga nastala kao rezultat povezivanja i ukrštanja baza podataka i sistema različitih državnih institucija. Zahvaljujući ovom složenom procesu, brojna dokumenta potrebna za upis, koja su roditelji do sada morali da pribavljaju pred šalterima, zamenio je jedan obrazac.

B. Ivanov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar