Izbori 2020: Sa Vladicom Dimitrovim o pismu ambasadoru, KIC-u i upotrebi javnih resursa u predizbornoj kampanji

Gost FAR TV-a je Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad i prvi na listi “Aleksandar Vučić – Za našu decu” za predstojeće lokalne izbore 26. aprila ove godine. Povod za njegovo gostovanje je otvoreno pismo upućeno ambasadoru R. Bugarske u Beogradu, a u kojem je izneo primedbe na korišćenje resursa i aktivnosti Kulturno- informativnog centra “Caribrod” (KIC) od strane Nebojše Ivanova, predsednika Demokratske partije Bugara (DPB).

Dimitrov, koji je ujedno i predsednik OO SNS-a, za obraćanje Ivanova u KIC-u 4. marta ove godine, iznosi ocenu, kako stoji u otvorenom pismu “Očigledno je da se radi o zloupotrebi resursa KIC Caribrod, koje je R. Bugarska, sasvim u skladu sa zakonom, obezbedila za sve bugare u dijaspori. Takođe, na taj način se obesmišljava podrška koju R. Bugarska obezbeđuje bugarima koji žive u Dimitrovgradu”.

Dimitrov je upitan da li postoji paralela između konferencije za medije dimitrovgradskog SNS-a kada on govori o rezultatima lokalne samouprave tokom njegovog mandata na mestu predsednika opštine i Nebojše Ivanova koji o rezultatima KIC-a govori na konferenciji DPB-a.

FAR je od Dimitrova zatražio i stav po pitanju postojanja spiskova sigurnih glasača u organima lokalne samouprave, stranačkim aktivnostima zaposlenih u lokalnim i državnim javnim preduzećima i institucijama tokom radnog vremena, kao i o telefonskom pozivu šefice kabineta predsednika opštine kojim je obavestila medije o stranačkim aktivnostima SNS-a, odnosno o predaji izborne liste 5. marta 2020. godine.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar