Stamenov za FAR: Dimitrovgradskoj gimnaziji vratiti nekadašnji ugled

Rešenjem ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, profesor istorije u dimitrovgradskoj gimnaziji “Sveti Kirilo i Metodije” Bratislav Stamenov imenovan je za novog direktora ove obrazovne ustanove.

U telefonskom razgovoru za FAR Stamenov je rekao da je izbor za novog direktora obavljen po konkursu koji je škola raspisala u jesen prošle godine, a na njemu se pored njega, javila i doskorašnja direktorka Snežana Simeonov.

Stamenov pojašnjava kako je tekla celokupna procedura oko imenovanja prvog čoveka gimnazije. Navodi da je najpre na sednici Nastavničkog veća Simeonova dobila 26 glasova, jedan više od njega. Zatim je Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine u Srbiji, kako kaže, dao pozitivna mišljenja za oba kandidata, nakon čega su, prema njegovim rečima, osam članova Školskog odbora tajnim glasanjem odlučila da podrže njega sa pet glasova u odnosu na Simeonovu, kojoj su dali tri glasa.

Stamenov navodi da je u toku procedura oko primopredaje dužnosti i naglašava da će se on kao novi direktor gimnazije zalagati da ovoj obrazovnoj ustanovi vrati nekadašnji ugled, da se nastava obogati novim obrazovnim metodama i da se obezbede uslovi za kvalitetnije obrazovanje učenika.

Doskorašnji direktorka gimnazije Snežana Simeonov tu funkciju je obavljala u prethodnih 17 godina.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar