U Srbiji 73 slučaja, jedna osoba preminula, virus u studentskim domovima

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa, a virus je potvrđen kod 73 osobe, objavljeno je na sajtu covid-19.rs. Ukupan broj žrtava od početka epidemije je 250.

Od poslednja 24 časa testirano je 4.308 osoba, dok je ukupan broj testiranih od početka epidemije 276.810. Na respiratorima je njih 15.

U saopštenju Ministarstva zdravlja ovoga puta nije naveden broj hospitalizovanih i izlečenih.

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je za RTS da je epidemiloška situacija u Srbiji stabilna, ali da moramo biti svesni da je virus još tu.

„Svedoci smo da se nalazimo u silaznom delu krivulje, intenzivno radimo testiranje svih kontakata uključujući i asimptomatske nosioce i apsolutno nema razloga za zabrinutost, ali moramo biti svesni da je virus još tu“, rekla je doktorka Kisić Tepavčević.

Poslednji slučaj zaraze korona virusom u Srbiji trebalo bi da se zabeleži oko 9. ili 10. jula, smatra ministar zdravlja Zlatibor Ločar i naglašava da od ponašanja građana i pridržavanja preporučenih mera zavisi da li će se to i dogoditi, javio je Tanjug.

Inače, Koronavirus je ušao u studentske domove u Beogradu, sa dvadesetak obolelih studenata, a epidemiolog Studentske poliklinike Mila Paunić rekla je za Nova.rs da je situacija u ovom trenutku pod kontrolom.

„Veliku pomoć pružile su nam kolege iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Reč je o dvadesetak studenata i njihovih kontakata, koji su u izolaciji“, dodala je Paunić.

„Domovi su“, rekla je Paunić, „gusto naseljeni kolektivi, mladi se intenzivno druže, studentske sobe su male i uvek postoji pretnja da se infekcija proširi, ali mi radimo sve da se to ne desi“, prenosi Fonet.

Izvor: covid-19.rs / Fonet / RTS / Tanjug

Foto: Teodora Petrov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar