a

Poslednji junski dan sunčan i topao

U utorak iznad većeg dela Balkanskog poluostrva pretežno vedro, a temperatura će biti niža za nekoliko stepeni.

U Srbiji poslednjeg junskog dana sunčano i toplo, ali malo svežije u odnosu na jučerašnji dan sa maksimalnom temperaturom od 29 do 32 stepena. Popodne lokalni razvoj oblačnosti, a ponegde u planinskim predelima mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Prema prognozi RHM-a, do petka toplo, ponegde pljuskovi. Jutarnja temperatura od 15 do 20, a maksimalna dnevna od 30 do 35 stepeni.

Za period od 4. do 8. jula sinoptičari najavljuju oblačno i malo svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar