Još 108 novih slučajeva, preminule četiri osobe

U poslednja 24 časa na koronavirus u Srbiji je testirano 9.186 osoba, a registrovano je 108 novoobolelih, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Zvanično su preminule još četiri osobe, a od početka epidemije 681. Ukupno je hospitalizovano 1.507 osoba, a procenat smrtnosti je 2.28 %.

Broj slučajeva zaraze koronavirusom se smanjuje, što ohrabruje, ali i dodatno obavezuje na pridržavanje mera kako se zaraza ne bi razbuktala ponovo, izjavio je za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Doktor Petar Otašević sa Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” kaže za RTS da studije pokazuju da koronavirus može da zahvati i više od 70 odsto srčanog mišića.

Polako se bliži i početak školske godine, što predstavlja preloman trenutak za celo društvo i njegov odnos prema epidemiji, upozorio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je naglasio da, ukoliko bi došlo do nekih promena i eventualno novog pika i povećanja opasnosti od širenja epidemije, onda bi prekinuli odlazak u školu i prešli na onlajn nastavu.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 139 korisnika i 78 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 862, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 318.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar