a

VIDEO: Završna konferencija i predstavljanje rezultata projekta “WellBeCome”

Konferecijom za novinare i predstavljanjem rezultata projekta “WellBeCome” iz IPA programa, osnovna škola “Hristo Botev” u Dimitrovgradu završila je svoje projektne aktivnosti. Putem video linka, zbog novonastale situacije sa koronavirusom, sa svojim saradnicima iz susedne Bugarske, podelili su iskustva i rezultate ostvarene u toku ovog projekta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 330-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 331-1024x683.jpg

Na završnoj konferenciji naglašeno je da su rezultati projekte dve “WellBeCome” učionice napravljene u pograničnom regionu, izrađena je “WellBeCome” internet platforma, pripremljeni su materijali za “WellBeCome” obuke i časove, obučeni su “WellBeCome” treneri, realizovane aktivnosti u partnerskim školama i podstaknuta je saradnja mladih u pograničnom regionu radi razvoja “WellBeCome” aktivnosti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 332-1024x683.jpg

Projekat finansira Evropska unija kroz program prekogranične saradnje Interreg-Ipa CBC Bugarska – Srbija.

Više detalja o rezultatima u izjavi za medije koju su dali Katarina Simeonov, direktorka škole i koordinatorka projekta i Danijela Kostov Pejčev, član projektnog tima.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
septembar 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar