a

Zapaženi rezultati atletičarki “Balkana” na mitinzima u Vraci i Vlasotincu

Atletičarke “Balkana” ostvarile su zapažene rezultate na mitinzima koji su minulog vikenda održani u Vraci i Vlasotincu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 6-1-1024x683.jpg

Milica Stoicev je bila jedina dimitrovgradska atletičarka koja je nastupila na tradicionalnoj međunarodnoj atletskoj smorti “Boteva slava” u bugarskom gradu Vraca. Ona je u konkurenciji juniorki u trci na 60 metara osvojila prvo mesto sa rezultatom 8.21 sekund.

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-1-1024x683.jpg

Na regionalnom takmičenju u Vlasotincu Atletski klub “Balkan” predstavljale su Jana Borisov i Maša Milić. Borisova je u konkureniji pionirki osvojila zlatnu medalju u disciplini skok u dalj sa rezultatom 4.31m, dok je u bacanju vorteksa bila bronzana. Njena klupska koleginica Maša Milić je u trci na 200 metara bila četvrta.

Atletska sezona na stazi biće zatvorena 17 i 18. oktobra kada će biti održano prvenstvo centralne Srbije u Kragujevcu, a Atletski klub “Balkan” će imati svoje predstavnike na tom nadmetanju.

A. Todorov

Foto: Atletski klub “Balkan” Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar