VIDEO: TV serijal “Riznice Srbije” – Sa stadom na ispaši (epizoda 7)

Sedma epizoda “Sa stadom na ispaši” deo je obrazovnog TV serijala za decu „Riznice Srbije – očima i rečima deteta“ namenjenog upoznavanju prirodnog i kulturnog nasleđa Srbije. Ima za cilj da deci predškolskog i školskog uzrasta približi važnost očuvanja, negovanja i održivog korišćenja prirodnih resursa, ugroženih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih staništa, ali i materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije.

Ova epizoda prikazuje doživljaj dece tokom napasanja stada ovaca, koza i goveda. Deca prate životinje tokom ispaše, upoznaju se sa njihovim hranidbenim navikama, ali i sa izazovima na koje mogu da naiđu. Cilj ove epizode je da deci približi život pastira na planinskim pašnjacima.

U epizodi učestvuju: Angel Ivanov i Lun Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Grafički dizajn: Maringoo
Administrator: Saša Radivoev
Novinar: Slobodan Aleksić
Stručni konsultant: Sergej Ivanov
Scenario: Teodora Petrov
Koordinator projekta: Slaviša Milanov
Producent: Petar Videnov
Reditelj: Aleksandar Todorov
Produkcija: Udruženje Emblema – FAR TV
2020.
www.far.rs

Ovaj medijski sadržaj je deo projekta „Riznice Srbije – očima i rečima deteta“ – obrazovni serijal za decu namenjen upoznavanju prirodnog i kulturnog nasleđa Srbije, koji se sufinansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, u okviru konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televizije u 2020. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar