Lončar: Prve doze Fajzerove vakcine od ponedeljka u Srbiji

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas u Novom Sadu da će prve doze vakcine kompanije „Fajzer“ stići u Srbiju u ponedeljak ili utorak, i to u prvoj tranši nešto manje od 5.000 doza, a primiće ih korisnici staračkih domova, stoji u saopštenju Vlade Srbije.

Lončar je naveo da je uvozna dozvola za vakcine kompanija „Fajzer“ i „Biontek“ izdata juče u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Republike Srbije i da prve doze stižu onako kako je obećano do kraja godine.

“To je veliki uspeh ako se zna da samo nekoliko zemalja u Evropi i svetu može da se pohvali da će u tom periodu imati vakcine” rekao je novinarima u Novom Sadu ministar zdravlja.

Lončar izrazio nadu da će dozvolu dobiti i drugi proizvođači, te da će građani Srbije imati mogućnost da izaberu vakcinu, uz napomenu da će vakcinacija biti besplatna.

Prema njegovim rečima, Srbija je među prvima dobila vakcine jer je bila jedna od pet prvih zemalja na svetu koja je potpisala ugovor sa kompanijom „Fajzer“, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije,

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Tanjug

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar